Férfi kézilabdásaink a hétvégén

Férfi kézilabdásaink a hétvégén ismét megmérettették magukat a felnőtt csapat Békéscsabára utaztak szombat este. Ahol egy igen hullámzó és izgalmas mérkőzésen tudták hazahozni a 2 pontot. A mérkőzés folyamán a mieink 6 gólos hátrányban is voltak a csabai fiatalokkal szemben. Viszont a mieink meg tudtak újulni és a mérkőzés hajrájában fordítani tudtak, amihez nagyban hozzájárult, hogy a kapuba beálló Kiss Alex „lehúzta a rolót” és a jó kapus teljesítményhez társult a jó helyzetkihasználás is, aminek meg lett az eredménye. Békéscsaba-Mezőtúri AFC (27-30).

Az U15-ös fiúk Gyulára utaztak, ahonnan sajnálatos módon nem sikerült pontot hazahozniuk. Tiszaföldvár VSE – Mezőtúri AFC (31-13), Mezőtúri AFC – Túrkevei VSE (15-20). A legkisebbek, akik bajnoki rendszerben játszanak az U11-es fiúk, Derecskére utaztak vasárnap, ahol 2 mérkőzést játszottak. Kicsit keserédes szájízzel tértek haza a srácok mivel két mérkőzésből egyet sikerült abszolválni. Nádudvari ASK – Mezőtúri AFC (14-8), Mezőtúri AFC – Petőfi DSE Túrkeve (16-7).

A hétvégi mérkőzésekről az edzők is nyilatkoztak:
Varga Antal a Felnőttek vezetőedzője: „Rég láttam a csapatomat ilyen felszabadultan és viszonylag jól játszani, ránk is fért. A helyén kezeljük ezt a mérkőzést, de a csapat erejét mutatja, hogy 6 gólos hátrányból fordítottuk meg ezt a mérkőzést egy jó erőkből álló fiatal csapat ellen. Küzdelmes mérkőzés volt, de ebből kell erőt merítenünk a további fontos mérkőzésekre.”
Tóth Ádám az U15-ös csapat vezetőedzője: „Úgy érkeztünk a bajnoki fordulóra, hogy számunkra már eldőlt a bajnokság alapszakaszának kimenetele, mely szerint az alsóházban fogjuk folytatni a szezon további részét. A bajnokság ezen részét a 4. helyen zártuk, mely nagyjából az elvárásoknak megfelelő az erőviszonyokat figyelembe véve. Úgy gondolom, hogy ez az alsóházi bajnokság jól fogja szolgálni a fiúk fejlődését, mivel itt hasonló erőt képviselő csapatokkal fogunk tudni versenyezni minden forduló alkalmával.”
Juhos Richárd az U11-es csapatunk vezetőedzője: „A srácokkal sokat dolgoztunk az elmúlt forduló óta. Több srácnak is megtaláltuk a helyét a pályán és innentől kezdve arra az egy posztra tud koncentrálni. Az első mérkőzésen még nem állt össze a játékunk volt sok technikai hiba és kimaradt helyzet, amiket az ellenfél kíméletlenül kihasznált. A második mérkőzésre ráéreztek a fiúk a játék savára, borsára. Felszabadultan, bátran élvezve a játékot küzdöttek a fiúk, ami meghozta az eredményét. Úgy gondolom jó úton indultunk el és ha így folytatjuk akkor sok jó eredményt fogunk még elérni és igazi csapattá válhatunk. Büszke vagyok a fiúkra ügyesek és szorgalmasak, így lehet eredményeket elérni.”

Köszönjük az edzők nyilatkozatait. Hajrá Mezűtúr! Hajrá MAFC!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top