mezoturi-kezilabda-noiszakosztaly
mezoturi-kezilabda-noicsapatok
mezoturi-kezilabda-noifelnott
previous arrow
next arrow
Shadow

NŐI SZAKOSZTÁLY

NAPJAINKBAN

A Mezőtúri Kézilabda Női Szakosztályában minden korosztályban, jelenleg 7 csapatban -Felnőtt, Ifjúsági, Serdülő, LU14, LU13, LU12, LU11- az edzők, tanítók megfelelően gondoskodnak időközönként nevelik játékosukat, hiszen a kézilabda nem csak sport, hanem nevelés is egyben. Régebben elkezdtük a fiatalok nevelését és jó úton haladunk ahhoz, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hiányt mind a sport mind az élet terén. Ahogyan az elmúlt években továbbra is maximálisan dolgozunk a lányokért felnőttektől kezdve a legapróbb kis palántáig.

„Igyekszünk egy családot kialakítani és egy jó közösséget formálni ami rendkívül fontos,
hiszen barátokat tudnak szerezni a gyerekek és egy kézilabda család minden téren tud segíteni az életben.”

Az NB2 Női Felnőtt csapatunk ebben a szezonban a stabil bent maradást fogalmazta meg közösen a vezetőséggel, illetve minél több saját nevelésű játékos beépítését a felnőtt csapatba, vagy nagyobb szintekre való felkészítését. A felnőtt csapatunkban jelenleg is számos fiatal tehetség igyekszik kibontani szárnyait és bizonyítani a pályán magának, és a vezetőségnek.

Az idei évben a Női Ifjúsági csapatunkkal egyeztetve célunk a bajnokság középmezőnyének első felébe kerülni, ez reálisan az idei bajnokságban az 5-6. helyet jelenti, illetve minél többet fejlődni. Ennek érdekében nem csak az NB2 bajnokságban szereplünk, hanem a megyei bajnokságban is részt veszünk, ahol a dobogó az elvárás. A fejlődés és kibontakozás érdekében számos fiataljaink játszanak fiatal koruk ellenére már a felnőtt csapatban. A Női Serdülő csapatunknak jelenleg 8 csapat küzdelmével zajlik a bajnokság. A cél, hogy minél több mérkőzést tudjanak több korosztályban is játszani a játékosok és minél hamarabb feltudják venni a nagyobb osztály ritmusát keménységét. Az eddigi hibátlan mérleg ebben az esztendőben is azt mutatja, hogy van potenciál a lányokban és ha folytatják ez eddigi kőkemény munkát, akkor talán érem is lehet belőle.

Az Lány Utánpótlás csapatokat tekintve, az U14-es lányokkal is komoly tervek vannak a bakancslistán. A szezon kezdete előtt egy közös célt tűztünk ki a lányokkal, illetve az egyesülettel. Hat csapatos bajnokságban mindenképp az első három helyre szeretnénk kerülni, ha a lelkesedés és a példaértékű kitartás, szorgalom nem lankad akkor a tavasz végére igen kiéleződött lesz a harc az első helyért. A női szakosztálynál már egészen szivacskézitől igyekszünk nevelni fiataljainkat és megfelelő alapokat nyújtani, hogy a későbbiekben, ha nagyobb korosztályba felkerülnek ne okozzon problémát az idősebbeknél való játék. Fontos számunkra a megfelelő alapok tanítása, mert ha nem kapják meg a fiatalok akkor idővel a „kártyavár” összeomlik, nem fognak tudni fejlődni és megakadnak egy szinten. Ezt igyekszünk elkerülni és tehetséges lányokat kiadni kezeink közül, ha elhagyják a klubbot.

„Ismert mondás, hogy azért kell tudni az edzések során „meghalni”, hogy a verseny ne fájjon.”
Kovács Katalin